Ajankohtaista


POTRA ProjectFlow on palvelu projektien optimointiin

POTRA ProjectFlow yhdistää ainutlaatuisella tavalla projektien tavoitejohtamisen, ennakoivan poikkeamahallinnan ja tiedon jakamisen monitoimijaympäristössä. Kysy lisää asiantuntijoiltamme! Martti Korhonen 050 5493300 ja Pertti Wathen 044 9728256Kumppanuuksien kehittäminen polttopisteessä

Syksyn Alihankinta 2017 -messuilla teemana on kumppanuuksien kehittäminen. POTRAlla on tähän toimiva työkalu, jota on käytetty jo yli 300 liiketoimintasuhteen analysoinnissa ja kehittämiskohteiden kartoittamisessa. Tutustu Partnership Monitor® -menetelmään sivuillamme ja ota yhteyttä; työstetään yhdessä yrityksenne verkostoon sopiva kehittämisohjelma!Martti Korhonen POTRAn toimitusjohtajaksi

POTRA-NIS Oy:n toimitusjohtajana on 1.12.2016 aloittanut DI, MBA Martti Korhonen. Korhonen on POTRAn perustajajäsen ja senioripartneri ja toiminut yhtiön hallituksen puheenjohtajana sen perustamisesta lähtien. Toimitusjohtajana palvellut Pertti Wathen siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi.

POTRA tavoittelee toiminnassaan entistä tiukempaa fokusta, keskittyen tarjoamaan teollisuudelle asiantuntijapalveluja, liittyen palveluliiketoiminnan kehittämiseen, kansainvälistymiseen sekä yritysten välisten liiketoimintasuhteiden parantamiseen.

POTRAlla on käytössään laaja kumppaniverkosto, kehittyneet työkalut ja vahva kokemus kansainvälisen teollisuuden toiminnasta. 

Lue lisää verkkosivuiltamme ja ota yhteyttä.

Martti Korhonen +358 50 5493300

 POTRA uudistaa verkkosivunsa

POTRAn verkkosivut on uudistettu vastaamaan uutta, fokusoitua palvelutarjoamaa. Sivuiltamme pääsee myös tutustumaan palveluajatukseemme tarkemmin. Tervetuloa seuraamaan myös Blogiamme! POTRAlla toiminnallinen vuosi 2016

POTRA on toteuttanut vuoden 2016 aikana useita laajoja asiakastoimeksiantoja liittyen yritysten kansainvälisen toiminnan laajentamiseen, palveluportfolion kehittämiseen, potentiaalisten laajennushankkeiden suuntaamiseen ja teollisen internetin konseptien kehittämiseen. POTRA kiittää luottamuksesta ja on edelleen valmiina tarjoamaan osaamisensa sekä uusien että nykyisten asiakkaiden käyttöön.

 POTRAn Jyväskylän toimisto uuteen osoitteeseen

POTRA toimii Jyväskylässä seuraavassa osoitteessa: Onkapannu 2, 40700 Jyväskylä. Paikka on entinen JE:n toimitalo ja sinne on helppo löytää!  Poikkea kahville! Terveisin Martti Korhonen m. 050 5493300POTRAn toteuttama asiakasprojekti sai taas huippuarviot

POTRAn alkuvuodesta 2015 toteuttaman asiakasprojektin saamat arviot olivat erittäin korkeat ja kannustavat POTRAa eteenpäin.

Asiakkaan 4 edustajaa arvioi POTRAn työn kolmella osa-alueella, asteikolla 1-5: Selkeys ja ymmärrettävyys, käyttökelpoisuus sekä sisältö/substanssi. Arvioiden keskiarvo oli huikea 4,42.

Työssä suoritettiin erään kansainvälisen teknologiayrityksen palvelukonseptin rakenteeseen liittyvä evaluaatio ja tehtiin johdolle ehdotus etenemisestä.

POTRA kiittää saamastaan palautteesta ja luottamuksesta!

Lisätietoja: Martti Korhonen 050 5493300POTRA tekemään QUAM -analyysit Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa

Pk- yritysten osuus Suomen kokonaisviennistä on vain 14 % (www.ek.fi, 15.10.2014) Keskisuurten yritysten osuus Suomen yrityskannasta on n.1 % , kun se esimerkiksi Saksassa on 2,5 %. Tämä on viennin kannalta hyvin oleellinen tieto, koska nimenomaan keskisuuret yritykset ovat viennin kannalta merkittävä potentiaali. Miten saamme pk-yritykset kansainvälistymään?


POTRA on kehittänyt palvelumallin, jossa teollinen tuote tai palvelu lanseerataan kansainvälisille markkinoille. Malli sisältää asiakkaan kansainvälistymisvalmiuksien arvioinnin, markkinaselvitykset, paikallisten vaatimusten ja standardien kartoituksen, jakelukanavien toteutuksen ja muut tarvittavat toimet. Avustamme myös rahoitusmahdollisuuksien kartoituksessa ja hakemisessa (mm. Ely & EU).


POTRAn palvelumalli sisältää QUAM -analyysin, jolla selvitetään yrityksen kansainvälistymisen edellytyksiä ja tarvittavia toimenpiteitä. Työkalu on kehitetty Oulun Yliopistossa ja se on lanseerattu muutamia vuosia sitten. Viime vuonna jo 70 yritystä on käyttänyt hyväkseen ko. työkalua. POTRA tuo sen nyt Keski-Suomen ja Pirkanmaan yritysten käyttöön.

Ota yhteyttä POTRAn QUAM –asiantuntijoihin, tehdään yrityksenne kansainvälistymiskartoitus nyt!

Pertti Wathen, mobile 044 9728256
Martti Korhonen, mobile 050 5493300

 POTRA vahvistaa tiimiä

POTRAn tiimi kasvaa, uusin jäsenemme on Sanming Qiu M.Sc. (eng)

Sanming vahvistaa POTRAn verkostoa ja auttaa suomalaisia yrityksiä menestymään Kiinassa ja kiinalaisia yrityksiä Suomessa. Sanming mm. auttaa kiinalaisia yrityksiä löytämään investointikohteita Suomesta.

Sanmingilla on tekninen yliopistokoulutus ja vahva kansainvälisen kaupan kokemus. Hän on työskennellyt useita vuosia johtajana Kiinan ulkomaankauppaministeriössä sekä toiminut mm paperitehtaan toimitusjohtajana. Sanming asuu Suomessa mutta vierailee säännöllisesti Kiinassa ja tarvittaessa muissa maissa. Uransa aikana Sanming on edistänyt liiketoimintoja 40:ssä maassa. Hän ymmärtää erilaisia kulttuureita, osaa koordinoida ja yhdistää erilaisia näkemyksiä.Kansainvälisty POTRAn avulla!

POTRAn joukkue kasvaa edelleen. Espanjalainen markkinoinin ja viestinnän ammattilainen Joan Roig Carbo haluaa auttaa pohjoismaalaisia yrityksiä menestymään. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus vaativista kansainvälistymisprojekteista. Erityisen vahva Joanin yritys JRConsultores on Kaakkois-Aasiassa. 

Joan on kehittänyt liiketoimintamallin, jossa hänen edustamansa yritykset saavat paikallista näkyvyyttä omalla brändillään. Jos tällainen vaihtoehto kiinnostaa, niin kannattaa ottaa pikaisesti yhteyttä POTRAan. Me autamme yhteistyön alkuun.« Edelliset 10